Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı | TOVAK
06 Haziran 2011
neden saklayalım, bize uygulanması biraz zor bir mükemmellik tablosu çizmişti.
Onarım parası biriktirmekten, doğramacılık öğrenmeye, köyde kamp kurup, öğrendiği becerilerle köy okulunu onarmaya kadar uzanan bu bütüncül proje biraz “idealist” değil miydi acaba. Değilmiş işte. Aşk olsun vallahi…Göksel Hoca'nın kaleminden bu gönüllülük öyküsünü okuyup bir “aferin” de siz der misiniz emeği geçenlere. Geçen yıl, TOVAK(Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı) ile görüşüp, okulumuzda bir İMECE Kulübü kurmaya karar verdik. Kurulacak kulübün tamamen öğrenci merkezli olmasına her zaman özen gösterdik. Ekim ayında Kulübümüzü kurduk ve çalışmalarımıza başladık.
Yapacağımız çalışmalar ile bir köy okuluna giderek, ihtiyaçları doğrultusunda onlara malzeme ve kendi becerilerimizle okulun duvarlarını boyamak gibi bir takım destekler de bulunmaya karar vermiştik. Çalışmalarımıza başladık, kısa sürede çok yol kat ettik. Öğrencilerimiz, okulumuzdaki atölyelere giderek, öncelikle tamirat ve boya yapmak gibi bir temel becerilerini geliştirdiler.
Yapacağımız yardım sadece boya boyamak değildi. Gideceğimiz yere başka destekler de sağlamak için maddi olarak da paraya ihtiyacımız vardı kulüp olarak. Bunu da sağlamak için her hafta Perşembe günleri öğrencilerimiz evde hazırladıkları pasta ve börekleri satarak 1500 TL para temin ettiler. 8 aylık bir emek sonrası, TOVAK ile görüşmelerimiz sonrası Bursa ilinde Küçükdeliller Köyü İlköğretim Okulu'na yardım etmeye karar verdik. Bu okula giderek, okulun dış cephesinin bir kısmını, okul bahçesindeki oyun parkındaki malzemeleri boyamaya karar verdik. Öğrenci ile birlikte yola koyulduk. Elde ettiğimiz gelirin bir kısmını daha önceden Küçükdeliller okuluna göndererek, malzemelerin önceden alınmasını sağladık. Bunlar okulun tuvaletinin tamamen yenilenmesi, yemekhanenin pencereleri için pimapenler ve boya malzemelerinden oluşuyordu.
13 Mayıs 2011 günü Bursa'ya gittik ve 14 Mayıs sabahı saat 9 da köyde çalışmalara başladık. 6 saat süre öğrencilerimiz okuldaki öğrenciler ve öğretmenlerle el ele vererek örnek bir İMECE çalışması gerçekleştirdi. Ayrıca okuldaki öğrencilerle birlikte oyunlar oynayıp zaman zaman de derslere girerek, kendi becerilerini buradaki öğrencilere aktarmaya çalıştılar.
Bu çalışmanın gerçekleştirilmesinde başta TOVAK yetkililerine bizleri iyi bir şekilde ağırlayan Küçükdeliller Köyü İlköğretim Okulu öğretmenlerine ve okul müdürüne çok teşekkür ediyoruz. Elbette bu çalışmada emekleri ve yürekleri ile çaba harcayan ve bu sosyal sorumluluğu gerçekleştiren öğrencilerimiz Kaan Özçelebi, Eda Aktürk, Murathan Çakıroğlu, İlayda Taşkın, Nazlı Gültepe, Kerem Can Dağaşan, Pırıl Buran ve Melis Reşid'e çok teşekkür ederim.