Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı | TOVAK
21 Aralık 2012
Öncelikle TOVAK'ın İMECE projesinde okulumuzu seçtiğiniz için sonsuz teşekkür ederim. TOVAK'ın destekleriyle tamamlanan okulumuzdaki çalışmalarla ilgili etkinlikleri sizlerle paylaşmak istiyorum.
Okulumuz sekiz derslikli taşıma merkezli bir köy okuludur. 14 öğretmenimiz 170 öğrencimiz bulunmaktadır. Okulumuz 1991 yılında yapılmış olup bugüne kadar hiçbir bakım ve onarım yapılmamıştır. Özellikle bahçe duvarlarının okulumuz ve öğrencilerimizin güvenliğini sağlayan korkuluk demirlerinin, spor alanımızın basketbol ve voleybol saha çizgilerinin bakım ve onarımına ihtiyaç duyulmaktaydı. Bu bakım ve onarım giderlerinin okulumuz aile birliği tarafından karşılanması mümkün değildi.
Okul müdürü olarak göreve başladığım bir yıl süre zarfında okulumuzun sınıflarını yemekhanesini, arşivini, kütüphanesini kendi imkanlarımızla yeniledik. Öğrencilerimizin eğitim adına hiçbir sorunla karşılaşmamaları eğitimlerini en iyi bir şekilde alabilecekleri fiziki imkanları onlara sunmak için çaba sarf etmekteyiz. Fakat maddi imkansızlıklar sebebiyle bazı projelerimizi yapamadık. Tam bu esnada; Türkiye'nin kalkınma mücadelesinde bir nokta olan yoksulluğu ve dengesizliği kuşatıp yok edebilmek tek çaresi olan, bilgi, beceri, istek ve ahlak yönünden bunu başarmaya elverişli insan gücüne sahip Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı ve Andre DİMİTRİADİS Bey imdadımıza yetişti.
İMECE projesi Balıkesir Üniversitesi Öğretim görevlisi Yrd.Doç İsmail ARSLAN beni arayarak TOVAK'ın İMECE projesinden bahsetti. Okul idaresi olarak İMECE Projesi için gerekli müracaatımızı yaptık. TOVAK gönüllüsü Andre DİMİTRİADİS Bey'in maddi desteği ile İMECE projesinde kullanılacak malzemeleri temin ettik. 11 Nisan 2012 Cuma günü saat 09:30 da Balıkesir Üniversitesi öğretim görevlisi Yrd.Doç İsmail ARSLAN yönetiminde 35 üniversite öğrencisi ve Karadeniz TV ekibi okulumuza geldiler.Kısa bir tanışma sonrasında köyümüz halkının, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin katılımı ile İMECE projemiz başladı.Bahçe duvarlarımızın sıvasının yapılması, boyanması, dış duvarlarımızın korkuluk demirlerinin boyanması, bahçe yan duvarlarımızın üstüne elekli tel çekilerek okulumuzun güvenlik altına alınması, spor alanlarımızın çizilmesi çalışmaları farklı coğrafyadan gelen öğretmen adayları, Selimağa köyü halkı, okulumuz öğretmen ve öğrencileri ile İMECE duygusunun özümsenerek hizmete dönüştüğü sıcak bir ortamda gerçekleşti. Özellikle İMECE projesi esnasında verilen yemek ve gözleme molasında tüm katılımcılar arasında tatlı sohbetler eşliğinde sosyal sorumluluk duygusuyla çok keyifli paylaşımlar yaşandı. Balıkesir Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri ileride eğitim verecekleri okulların durumlarını görerek büyük bir tecrübe edinmişlerdir.
Bu İMECE projesinde bizlere destekçi olan Eğitim gönüllüsü Nazife ONGUN Hanımefendi'ye, Balıkesir Üniversitesi Öğretim görevlisi Yrd.Doç.Dr.İsmail ARSLAN'a ve öğrencilerine, Karadeniz TV televizyonu çalışanlarına teşekkür ederim.
Toplumda varolan hayırseverlik davranışlarını, gençler eliyle toplumsal hizmetlere dönüştürerek sorumluluk duygusuna sahip genç kuşaklar yetiştirmeye çalışan Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı'na, İMECE projesinde okulumuza maddi destek sağlayan Andre DİMİTRİADİS Beyefendiye verdiği bu anlamlı desteğe köyümüz halkı, öğretmen ve öğrencilerimiz adına sonsuz teşekkürlerimizi sunarım. İYİKİ VARSINIZ TOVAK VE ANDRE BEY.
Saygılarımla,
Sabri EREN
Balıkesir Dursunbey Selimağa İÖO Md.