Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı | TOVAK
15 Haziran 2013
Konu ile ilgili Eflatun Cem Güney İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet AYDOĞDU’nun mektubunu aynen yayınlıyoruz;
“Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı Başkanlığına,
Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı (TOVAK) ve Doğuş Üniversitesi işbirliği ile üniversite öğrencilerinin gönüllülük esasına göre çalıştıkları bir proje… Doğuş Üniversitesi öğrencileri Gizem Özer ve Nurbike TEKDOĞAN’ın okulumuza gelmeleriyle başladı her şey. Okulumuzda gönüllü olarak projeler gerçekleştirmek istediklerini, buna okul olarak katılmak isteyip istemeyeceğimizi sordular. Tüm okulumuzu bir laboratuvar misali hizmetlerine sunacağımızı belirttik ve çalışmalar başladı.
Önce işin ölçümleri, planlaması yapıldı. Duvar yükseklikleri, uzunlukları; parmaklıkların durumları değerlendirildi. İhtiyaçlar belirlendi. Boya ve fırça vb. malzeme Ümraniye Belediyemizden, Toplum Gönüllüleri Vakfı’ndan ve bağışçılardan sağlandı. Okul bahçe girişi kapımızı (2,20 X 6,60 m) Ümraniye Belediyesi bu projeye destek amacıyla yeniledi.
Çoğunluğu Doğuş Üniversitesi’nden olmak üzere Namık Kemal Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi öğrencileri de projede görev aldılar. Çalışmalar 18 Mayıs Cuma günü başladı. 21-22-23-24-25 Mayıs günleri devam ederek toplam altı günde tamamlandı. Bazı günler yağışlı olmasına rağmen çalışmalar güle oynaya devam ettirildi.
Doğuş Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri Danışmanı Feyza SEZGİN’in danışmanlığında öğrenciler tüm bahçe duvarlarımızı içten ve dıştan önce astar sonra asıl olmak üzere boyadılar. Yaklaşık 620 m2 duvar alanının beyaz astar boyasını bir TRT çalışanı olan Mithat TEZEN gönüllü olarak tamamladı. Gönüllüler duvarların iç ve dış yüzeylerini sarı ve yeşil renge boyadılar. Yılların kirini üzerinde barındıran demir korkuluklar pırıl pırıl yağlı boya ile boyandı. Yerlere seksek, twister, kaplumbağa, satranç gibi oyun alanları; duvarlara çizgi film karakterleri ile çeşitli figürler ve duvar resimleri çizildi ve boyandı.
Okulumuz velileri gönüllülere evlerinde yaptıkları baklava, börek ve yiyecekleri getirip ikram ederek yapılan işten duydukları mutluluğa biraz da olsa karşılık vermeye çalıştılar. Çünkü yapılanlar onların çocukları, bizim öğrencilerimiz içindi. Okulumuzdan gönüllü on iki öğrencimiz de ders saatleri dışında üniversiteli gönüllü ağabey ve ablalarına boya yaparak, su taşıyarak, fırça yıkayarak yardımcı oldular.
Okulumuzun çehresi değişti. Çevre halkı böyle bir gönüllü çalışmayı yapanlara her okula gelişlerinde teşekkür ederek karşılık verdiler. Çalışmalar tüm öğretmen ve öğrencilerimizi derinden etkiledi. Derse girip çıkmanın dışında yapılabilecek ve keyif alınabilecek başka alanları görebilmemizi, fark edebilmemizi sağladı. Bundan sonra yardım istemeden yapabileceklerimizi planlamaya başladık.
Öncelikle okulumuza yepyeni bir görünüm kazandıran, duvar ve zeminlerimizi çocuk zevkine uygun oyun alanları ve figürlerle zenginleştiren gönüllülere; gönüllüleri okulumuza yönlendiren ve çalışmaları ciddiyetle takip eden TOVAK’a gönüller dolusu teşekkürler ediyorum.
Saygılarımla,
Mehmet Aydoğdu
Eflatun Cem Güney İÖO Md.